Schrijven

Schrijven voor Amnesty

schrijf voor amnesty

Amnesty’s meest gebruikte actiemiddel is (nog steeds) brieven schrijven aan autoriteiten. In deze brieven wordt gevraagd om de vrijlating, eerlijke berechting, of betere behandeling van de gevangene. Hoewel de autoriteiten deze brieven zelden beantwoorden, is duidelijk dat een deel van de gevangenen waarvoor geschreven wordt, eerder vrijkomt!

Geinteresseerd ? Neem contact op via marilynminderhoud@yahoo.co.uk

Reageer, Schrijf, Vraag, Protesteer

“RSVP”is de benaming voor internationale schrijfacties. Het internationaal Secretariaat van Amnesty selecteert iedere maand drie gevallen van schendign waarvoor binnen een periode van ongeveer zes weken massaal geschreven kan worden.


Bliksemacties

Onmiddelijke actie bij direct levensgevaar. Een dergelijke bliksemactie wordt gevoerd als Amnesty informatie ontvangt waaruit.blijkt dat iemands leven in gevaar is als gevolg van marteling, ‘verdwijning’, terdoodveroordeling, bij dreigende terugzending van vluchtelingen die vervolging te vrezen hebben of als iemand dringend medische verzorging nodig heeft. Met resultaat in ongeveer 40 procent van de gevallen!

U kunt meedoen aan het reguliere Bliksemactienetwerk (per post) of in actie komen via e-mail of SMS.

Schrijfabonnement per e-mail

Zo kunt u actie ondernemen tegen mensenrechtenschendingen en het kost u niet meer dan een paar klikken op de computer en een postzegel! U ontvangt maandelijks via uw e-mail naar keuze 1 of 2 voorbeeldbrieven. Alles wat u hoeft te doen is uw naam, adres en datum invullen, de brief printen, een envelop met postzegel in orde maken, en versturen!

Groetenlijst

Op de Groetenlijst staan gevangenen, mensenrechtenactivisten en mensenrechtenorganisaties die u brieven, kaarten en bijvoorbeeld kindertekeningen kunt sturen om hen daarmee te steunen.


Supersnel e-mail actie netwerk

Eens per twee weken ontvangt u een e-mailbericht van Amnesty Nederland waarin staat voor wie in welk land actie nodig is. Met een druk op de reply-knop verstuurt u uw protest via Amnesty naar de betreffende autoriteiten.


SMS actie

De nieuwste actievorm van Amnesty. Twee keer per maand een bericht op uw mobiele telefoon over iemand in de wereld die gevaar loopt. SMS de tekst JA terug, en Amnesty stuurt uw protest razendsnel door. Kosten: € 0,25 per ontvangen bericht.